Tetőtéri bútorok - Beépített szekrények

Ha a tetőtér holt tereit praktikusan szeretnénk kihasználni, akkor nem kizárólag beépített szekrényekben gondolkodhatunk.

Ezek a bútorok a fal teljes terjedelmében tudják biztosítani amit egy szekrénytől várhatunk. A holt terek kihasználatlansága nem csak háromszögletű sarkos kivitel készítését kívánja meg, hanem fiókos komódok is jó célt szolgálhatnak. Ilyen vagy ehhez hasonló munkáimat mutatom most be.

A tetőtérben elhelyezkedő holt terekben főként hosszú egyenes falak maradnak kihasználatlanul.Ezekre a helyekre érdemes komódokat, vagy tolóajtós szekrényeket készíttetni.

A szobában elhelyezhető bútorok nagyságát, a tető nyergének törési magassága határozza meg. Ennek a mélységét úgy kell kialakítani, hogy a szekrény előtt állva a tető ferdítése ne akadályozzon minket a mozgásban.

A képeken látható komódok ezekre a hely kihasználásokra a legcélszerűbbek. Fiókos kivitelben hosszú fogantyúkkal, és folytatólagos szál iránnyal modern, minimál stílusban tudunk a bútorlapokkal dolgozni.

Ilyen kinézetű bútorok beépítése után a teret sokkal szélesebbnek látjuk. Ha kis hely áll rendelkezésre, akkor inkább a szekrény funkcióit vegyük előtérbe.

A tetőtéri szekrények másik módja a falnyílás teljes beépítése. A sima kivetőpántos kivitel hátránya, hogy az ajtókat csak egyféleképpen, jobbra vagy balra tudjuk kinyitni.

A tolóajtós bútorok a tető ferde része felé eső ajtajának be kell nyúlnia a mennyezetig, ahol a felső megvezető sínbe csatlakozik.

A ferde részekben csak polcos elemeket tudunk elhelyezni, a fennmaradó egyenes síkoknál pedig fiókokat lehet kiépíteni.

A szekrény és a fal közötti minimális réseket takarólécekkel lehet eltüntetni.

A bútorlapos kivitelnél a belső részeket költségcsökkentő módon fehér lapból is el lehet készíteni.

Tetőtéri bútorok - komód

Tetőtéri bútorok - szekrény

Tetőtéri bútorok - fiókos szekrény


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.