Magasfényű MDF konyhabútor - Festett kivitel

Letisztult, stílusos konyhabútor két színben. Ez volt a kérése annak a megrendelőnek, aki merészen belevágott ebbe az összeállításba.

Sokadszorra foglalkozom a "magasfényű ajtófrontok" témájával. Amíg a megrendelők ezeket részesítik előnyben addig nem eldöntött melyik magasfényű technológiát alkalmazom szívesebben. Ebben a fejezetben, a festett, magasfényű, MDF ajtólap előnyeit és hátrányait osztom meg.

Az ajtófront gyártók közül nem sokan foglalkoznak magasfényű festéssel. Ennek az elkészítése nagy szakmai hozzáértést igényel. Ez nem csak egy sima vákuumfóliázás, hanem az alapozástól a fedő és magas fény felhordásáig teljes odafigyelést igényel. A mai technika már meghatározza a minőséget és kevesebb hibalehetőséggel is jár. Ezeket az ajtófrontokat már robotok fényezik. A megrendelési idő elég nagy, de a minősége kárpótol.

Első lépésben látványterv készült el. Az említett konyhabútor területi adottságai nem mondhatók kicsinek, ezért a kor igényeihez mérten egy mérsékelt gépesítést kapott. Az alsó szekrények tárolási lehetőségeit elősegítette a könnyen húzható tandem fiókrendszer, és a sarkokban elhelyezett kifordítós kosarak.

A felső szekrények mindegyike polcos kivitelben készül. Az ajtókat fogantyú nélkül kérte a megrendelő.  Ezek rugó nélküli kivetőpántokkal lettek felszerelve, amiket a BLUM tip-on rendszer működtet.

A konyha alsó részén a nyitást fogantyúk segítik elő, itt a felületek nincsenek nagy igénybevételnek kitéve. Sajnos a fenti ajtókról ez nem mondható el. A felső szekrény fehér színe ebben a letisztult formában jobban érvényesül.

A festett magas fény előnye inkább a látvány. A mindennapi használat során sok folt keletkezik a kényes felületen. Amennyiben igényes és látványos konyhát szeretnének nem beszélnék le senkit erről a felületről. A festett MDF az akrilhoz képest előnyösebbnek látom. Míg egy akril felületet kevésbé vagy egyáltalán nem lehet javítani, egy festettet újrafényezni lehet. Ennek a költsége még mindig kevesebb mint egy akril front cseréje.

A lábazatot is az alsó front színéből készítettem. A nettfront ajtók attól előnyösebbek, hogy most már nem kötik szabványmérethez az elemeket. Így bármilyen méretben gyártathatunk náluk frontot az árat m2 után fizetjük.

A festett MDF ajtós konyhát azoknak ajánlom akik nyitott, nagy étkezővel rendelkeznek és kisebb, heti egy-két alkalmas nagy főzéseket bonyolítanak.

Festett MDF konyhabútor

Magasfényű MDF konyhabútor


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.